Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Mansoor Mustafas nya företag hjälper arbetssökande

Växjö • Publicerad 28 februari 2024
Mansoor Mustafa.
Mansoor Mustafa.Foto: Maha Nasser

Mansoor Mustafa startade sitt eget företag, ”Wee Resource AB ”, i samarbete med företaget ”ETU Match AB” och arbetsförmedlingen. Företaget arbetar med att kvalificera arbetssökande och hjälpa dem att komma in på arbetsmarknaden.

– För närvarande har vi ett kontrakt med företaget ETU Match AB där vi är underleverantör. Efter att vi får tillstånd från arbetsförmedlingen blir vi huvudleverantör. Vi startade för tre veckor sedan. Vi arbetar med Rusta och förbereder arbetssökande för att arbeta eller studera. Vi är fortfarande nya på marknaden och vi försöker presentera oss för våra potentiella framtida kunder. Under våra första tre veckor har vi tagit emot sju deltagare och jobbar för närvarande på att kvalificera dem. Jag har tidigare arbetat inom detta yrke och har erfarenhet. Arbetet är beroende av trovärdighet och att bygga förtroende med deltagarna samt skapa ett nätverk med arbetsgivare som kan erbjuda arbetstillfällen eller studiekurser, säger Mansoor Mustafa, företagets ägare.

Annons

Hur skapar ni nätverk och relationer med arbetsgivare?

– Vi studerar arbetsmarknaden och tar reda på behoven, kraven och vilka lediga tjänster som finns.Vi försöker informera deltagarna om de verkliga arbetsmarknadsbehoven. Sen föreslår vi kurser som ger dem arbetsmöjligheter på kort tid.

Vilka utmaningar förväntar du dig att möta?

– Vi står inför utmaningen med inflation, för närvarande är det många företag som säger upp sina anställda och/eller redan har gått i konkurs. Därför blir det svårt att få jobb i takt med att antalet arbetslösa ökar. I det här läget försöker vi styra människor att studera och lära sig andra yrken som är mer efterfrågade på arbetsmarknaden.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons