Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Marly Andersson ger konsert med sina elever i Växjö

Växjö • Publicerad 8 juni 2023
Marly Azevedo Andersson med sina elever.
Marly Azevedo Andersson med sina elever.Foto: Maha Nasser

Samtidigt som den underbara sommarstämningen och det varma vädret hålls många sommaraktiviteter och konserter i Växjö. I söndags gav pianisten Marly Azevedo Andersson en konsert med sina elever i Ulriksbergskyrkan i Växjö. Där spelade Marly Andersson med tio barn och det blev många sånger. De spelade bland annat "Kiss the rain”, ”My heart will go on” och ”Nu grönskar det".

- Barnen spelade underbart och de var glada över att spela sin favoritmusik. Jag är glad över att lära barnen att spela piano. Vi spelar för att känna kärlek, för att sprida lycka och hopp. Musik ger oss en bra känsla, säger pianisten Marly Andersson.

Annons

Utöver sångerna reciterades en dikt skriven av Marly med titeln "Mitt kära piano". Det är en dikt där Marly har skrivit om sin kärlek och relation till pianot.

- Jag älskar pianot så mycket. Ibland kan jag inte förklara mina känslor. Vi har spelat tillsammans i 30 år. Pianot har delat med min glädje och min sorg. Vi har känt kärlek, smärta, ensamhet och besvikelse med varandra. Varje gång jag sitter framför pianot känner jag att jag tillhör det och jag känner att vi är som ett. Det är harmoni mellan oss. Jag lär inte bara barnen hur man spelar piano, utan hur man skapar den här relationen med pianot. Och när man skapar den här relationen så kan resultaten bli fantastiska, säger Marly Andersson.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons