Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Marly Andersson ska spela arabisk och persisk musik i Domkyrkan

Växjö • Publicerad 15 september 2023
Marly Andersson.
Marly Andersson.Foto: Maha Nasser

Pianisten Marly Azevedo Anderson förbereder sig för att spela i en lunchkonsert den 21 september i Domkyrkan i Växjö. Under en kvart kommer Marly att spela ett antal musikstycken, bland annat kommer hon att spela arabiska och persiska låtar. Persika Marknaden-sagan kommer att läsas i början av festen.

– Det blir en konsert i katedralen den 21 september klockan 12. Vi kommer att spela ett album med persisk och arabisk musik. Det är faktiskt underbart att spela arabisk och persisk musik. Det kommer att vara uppläsning av en saga också innan jag spelar. Jag kommer att spela ensam, den här gången kommer inte mina elever att spela med mig. Men vi förbereder oss för en julkonsert som är planerad till december i Ulriksbergskyrkan. Jag hoppas många människor kommer att närvara och njuta av musiken, säger pianisten Marly Andersson.

Marly Azevedo Anderson är en veteran-pianist som älskar piano. Hon lär ut piano för barn och vuxna på sin privata skola och har för närvarande 21 elever. Hon skrev också en notbok, för att hjälpa dem som vill lära sig spela piano.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons