Annons
  1. Svenska
  2. العربية

McDonald’s i Växjö vill få fler att sluta skräpa ned

Växjö • Publicerad 17 september 2022
Patrik Hjelte, franchisetagare i Växjö.
Patrik Hjelte, franchisetagare i Växjö.Foto: Montage: Maxim Thoré/Pressbild

McDonald’s inleder ett samarbete med Håll Sverige Rent och när Hela Sverige Plockar Skräp-dagen arrangeras på lördag den 17 september deltar 2000 av snabbmatskedjans medarbetare.

20 medarbetare från McDonald’s Växjös två restauranger kommer att vara med och plocka skräp tillsammans med invånarna.

Annons

– Det känns jätteroligt att vi har dragit igång samarbetet med Håll Sverige Rent som jag tror kommer göra oss ännu bättre på att förhindra att våra förpackningar hamnar ute i naturen. För mig och mina medarbetare är det en självklarhet att delta på Hela Sverige Plockar skräp-dagen och jag hoppas att vårt engagemang kan bidra till att ännu fler vill vara med och delta, säger Patrik Hjelte, lokal franchisetagare i Växjö.

McDonald’s mål är att inga av restaurangkedjans förpackningar ska återfinnas i naturen. Snabbmatskedjan har också lanserat en kampanj som uppmanar till att “Take Away Your Take Away” för att skapa medvetenhet kring problemet och få fler att slänga sina take-away förpackningar i soptunnan och inte i naturen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons