Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Medarbetare i Växjö kommun har krigsplacerats – ”Ett viktigt steg”

Växjö • Publicerad 6 september 2022
Arkvifoto.
Arkvifoto.Foto: Lars-Göran Rydqvist

I våras beslutade Växjö kommun att krigsplacera personal som har en skyldighet att tjänstgöra under höjd beredskap.

Nu är den första omgången av krigsplacering av Växjö kommunkoncerns medarbetare klar och de som har blivit krigsplacerade kommer inom kort att få ett brev hemskickat med beslut om krigsplacering, vad det innebär samt inställelseplats i händelse av höjd beredskap.

Annons

– Att krigsplacera våra medarbetare är ett viktigt steg för att bygga Växjö starkt och att trygga välfärden, även vid höjd beredskap, säger Anna Tenje (M) kommunstyrelsens ordförande.

Totalt 7 500 kommunanställda omfattas av den planerade krigsplaceringen. De kommer få hem ett brev med beslut om krigsplacering och vad det innebär.

– Medarbetarna är vår viktigaste resurs och är avgörande för att vi ska kunna bedriva verksamhet även vid höjd beredskap eller i händelse av krig. Vi har sedan en tid tillbaka planerat för en krigsorganisation, men förändringar i vår omvärld har intensifierat det arbetet, säger kommunchefen Monica Skagne.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons