1. Svenska
  2. العربية

Mer pengar till energirådgivning i länet

Växjö • Publicerad 1 november 2022

Region Kronoberg satsar 175 000 kronor för att Energikontor Sydost ska kunna ge fler företag, föreningar och fastighetsägare utökad rådgivning. Det gäller för de som har stor energiförbrukning och rådgivning ska göras i grupp och individuellt.

– Företagare och fastighetsägare behöver all hjälp vi kan ge för att kunna bemöta dessa oroliga tider på bästa sätt. Kunskaper kring eleffektivisering och hur de kan jobba på ett bättre sätt med frågan är viktiga och eftertraktas. I samarbete med Energikontor sydost kan vi öka denna hjälp i länet. Vi maxar varje krona som gör att företagare, fastighetsägare och samhället kan klara sig bättre i vinter, säger René Jaramillo (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

– Vi vill ge verktyg för företaget att spara både på kort sikt och att genomföra strukturella förändringar som ger en mer energieffektiv verksamhet över tid, säger Pernilla Bodin, regional utvecklingssamordnare för cirkulär ekonomi.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.