Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Mordrättegången i Växjö avslutad – åklagaren yrkar på livstids fängelse

Växjö • Publicerad 26 april 2023
Åklagare Emma Berge, till höger i bild, yrkar på livstids fängelse för den 73-årige mannen som erkänt mordet på en fastighetsmäklare i 70-årsåldern på Teleborg. I bilden till vänster syns en bild på mördaren under morddagen.
Åklagare Emma Berge, till höger i bild, yrkar på livstids fängelse för den 73-årige mannen som erkänt mordet på en fastighetsmäklare i 70-årsåldern på Teleborg. I bilden till vänster syns en bild på mördaren under morddagen.Foto: Smålandsposten

Under tisdagsförmiddagen hölls den sista rättegångsdagen i det omtalade mordfallet där en 73-årig man sköt ihjäl en fastighetsmäklare på Teleborg i november förra året.

Åklagaren och försvarsadvokaten höll sina slutpläderingar. Åklagare Emma Berge har tidigare under rättegången hävdat att det handlade om en avrättning. Hon menar att 73-åringen agerat på eget bevåg, planerat och utfört mordet och också haft ett tydligt motiv som var hämnd efter en fastighetsförsäljning i Alvesta kommun för fem år sedan.

Annons

Emma Berge yrkar på livstids fängelse som straff för den misstänkte 73-åringen och om inte livstid 18 års fängelse.

– Om man kan döma en 18-åring till livstid kan man döma en 70-åring till livstid, sa åklagaren under rättegången.

Den misstänktes försvarsadvokat menar att hans klient bör dömas till 12 års fängelse. Försvarsadvokaten menar på att det finns förmildrande omständigheter, som 73-åringens hälsa och ålder.

Socialstyrelsens rättsliga råd har gjort bedömningen att det ”inte finns medicinska förutsättningar att överlämna 73-åringen till rättspsykiatrisk vård”. Om mannen döms för mordet kommer det därför att bli fängelse.

Domen kommer att meddelas tisdagen den 9 maj. I väntan på domen kommer den misstänkte 73-åringen att vara kvar i häktet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons