Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Musikern Nader Mukarkers låtar sänds på arabiska radiostationer

Växjö • Publicerad 2 april 2024
Nader Mukarker.
Nader Mukarker.Foto: Maha Nasser

Instrumentalisten och kompositören Nader Mukarker fortsätter att samarbeta med framväxande artister. Han komponerade nyligen låten ”Darb El horeyeh” för den uppstigande artisten Sereen Mazen. Han har också ett samarbete med en annan artisten på väg upp, Ali Kassab. De har producerat många låtar, den senaste heter ”Watan El horeyeh”, och har ännu inte släppts.

– Jag producerade nyligen låten ”Darb El horeyeh” av den nya artisten Sereen Mazen. Låten handlar om kriget och förstörelsen som Gaza utsätts för. Målet med att producera dessa låtar är att stödja den palestinska saken och stödja det palestinska folket och vårt folk i Gaza. Eftersom jag är palestinier är det min plikt som musiker att belysa frågan om mitt land, mot den orättvisa som drabbar vårt folk i Gaza. Förutom att samarbeta med artisterna Ali Kassab och Sereen Mazen här i Sverige, hjälper och stöttar jag många framväxande artister utanför Sverige, säger Nader Mukarker.

Annons

Har ni samarbete med konstnärliga enheter eller föreningar här i Växjö?

– Ja, vi har ett samarbete med Bilda. Bilda anordnar festivaler i Palestina. De ger oss möjlighet att delta i lokala festivaler.

Vad betyder det för dig att återvända till musik och till din första passion efter ett antal år?

– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka med musiken, och ännu mer glad över den framgång vi uppnår. Idag har våra låtar mött framgång i arabvärlden. Till exempel sänds Sereens låt idag på många arabiska radiostationer. Alis sånger spreds också över hela arabvärlden och nådde till och med Sydamerika.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons