Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Muslimer firar Eid al-Adha i Växjö

Växjö • Publicerad 17 juni 2024
Eid Al-Adha firades i Växjö.
Eid Al-Adha firades i Växjö.Foto: Privat

I söndags anordnade föreningen Växjö Muslimska Samfundet ett Eid al-Adha-firande på Spetsamossen i Växjö. Firandet började med Eid-bönen, som besöktes av cirka 1 500 personer. Därefter började den festliga stämningen i Eid med många aktiviteter som musik och dans samt hoppborg, rutschkanor och andra lekar. Firandet gjorde det möjligt för muslimska familjer från hela Kronoberg att träffas och tillbringa trevliga stunder med vänner och släktingar.

– Vårt firande av Eid al-Adha är ett minne av profeten Ibrahim, frid vare sig med honom. Vädret var fint idag, och vi lyckades med att välja platsen eftersom det gjorde det möjligt för människorna i området att komma och vara med oss i vårt firande. Jag tror att det är oerhört viktigt att organisera sådana evenemang, eftersom det å ena sidan arbetar för att förbättra integrationen genom att introducera vår kultur och religiösa ritualer till det samhälle som vi lever i och är en del av. Å andra sidan: Det är viktigt för muslimska familjer att få leva i atmosfären av Eid, och utöva sina religiösa och kulturella ritualer, det är nödvändigt för en person att utöva sin kultur, seder, traditioner och religion med fullständig frihet. Detta hjälper till med stabilitet och integration och minskar känslan av utanförskap eftersom man känner att han är i sitt land, säger Khaled Deeb från Växjö muslimska samfund förening.

Annons

Har föreningen samarbete med andra parter?

– Vi söker samarbete med Växjö kommun och med andra organisationer. Samtidigt fortsätter vi med våra aktiviteter. Inte bara för att nå föreningens mål utan för att det finns ett stort behov av dessa aktiviteter.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons