Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Muterat coronavirus i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 27 januari 2021
Smittskyddsläkare Christian Blomkvist
Smittskyddsläkare Christian BlomkvistFoto: Lars-Göran Rydqvist

Kronobergs län har fått ett första konstaterat fall med den nya brittiska varianten av coronaviruset. Det bekräftar smittskyddsläkare Christian Blomkvist för P4 Kronoberg.

Enligt ett pressmeddelande från Region Kronoberg har fallet ingen koppling till någon resa utomlands. Smittspårning pågår.

– Fler fall går inte att utesluta men eftersom allmänhetens prover som blir positiva automatiskt screenas för den brittiska mutationen via det externa laboratoriet som vi anlitar, så borde vi hittat fler fall om mutationen är vanlig i vårt län, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.

Den nya virusvarianten har tidigare rapporterats från flera olika regioner i Sverige. Den brittiska varianten ska vara mer smittsam, men inget tyder på att den ger svårare sjukdom.

Här saknas innehåll

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons