Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Myndigheten i Växjö skriver på deklarationen

Växjö • Publicerad 13 oktober 2021
MUCF:s generaldirektör Lena Nyberg och Rosaline Marbinah, en av regeringens demokratiambassadörer.
MUCF:s generaldirektör Lena Nyberg och Rosaline Marbinah, en av regeringens demokratiambassadörer.Foto: Christoffer Rikardsson

Under onsdagen skrev Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) på Demokratideklarationen. Det var generaldirektören Lena Nyberg och Rosaline Marbinah, som är en av regeringens demokratiambassadörer, som skrev under deklarationen för en stark demokrati i myndighetens lokaler i Växjö.

– Flera studier visar att förekomsten av hat och hot i offentliga samtal ökar. Vi ser också att det finns aktörer som ifrågasätter demokratins principer och alla människors lika värde. Det är viktigt att alla krafter i samhället går samman och tydligt arbetar för att stärka demokratin och mänskliga rättigheter, säger Lena Nyberg.

I och med undertecknandet förbinder myndigheten sig att bidra till de mål som anges i deklarationen för att på olika sätt främja och stärka demokratin i Sverige.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons