Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Nytt jobb för Patric Mrad – ska hjälpa fler ut i arbetslivet

Publicerad 20 februari 2022

Patric Mrad har tillträtt tjänsten som områdeschef på företaget "Eyes4work" där han är chef för hela södra Sverige. Tidigare har han arbetat som marknadsansvarig och samordnare för matchningstjänster samt Yrke och studieförberedande moduler på Arenakoncernen. Han har även tidigare arbetat på Arcus utbildning och jobbförmedling där han var ansvarig för flera kontor som handledare.

– Vi expanderar företaget och öppnar nya kontor på flera städer i södra Sverige. För närvarande har vi över 100 kontor i Sverige, och vi behöver fortfarande öppna fler kontor för att vara nära alla arbetssökande som behöver hjälp och stöd, säger Patric Mrad.

Annons

Företaget Eyes4Work behöver nu anställa många medarbetare och enligt Patric har han nu lagt ut flera tjänster och söker en hel del personal. De söker bland annat handledare och jobbmatchare.

– Vår plan nu är att anställa personal som har god erfarenhet av att hjälpa arbetssökande ut i arbete eller studier. Vi behöver bland annat, flerspråkig personal för att hjälpa människor som har svårt med svenska språket. Förutom att ge särskilt och intensivt stöd för att hjälpa människor som inte har fått utbildning i sina hemländer eller inte har fått gymnasiet. Det är mycket svårare för personer som inte är klara med gymnasiet att få ett arbete enligt statistiken vi har sett från Arbetsförmedlingen och enligt mina observationer. Vi försöker motivera deltagaren som inte har gymnasium att ta till exempel en kortare yrkesutbildning eller en arbetsmarknadsutbildning med mera. För närvarande har vi startat programmet Rusta och Matcha. Det finns också ett mycket bra samarbete med arbetsgivare, kommuner och Arbetsförmedlingen och vi vill att samarbetet ska växa och blir ännu bättre, säger han.

Patric påpekar också att arbetet sedan början av året har påverkats av spridningen av covid-19.

– De flesta möten sker på distans men det finns personer som har svårt att hantera det digitala. Därför försöker vi finnas tillgängliga på kontoren för att hjälpa dem som har svårigheter med distansmöten. Men vi följer Folkhälsomyndighetens instruktioner och Arbetsförmedlingens råd, säger Patric.

Patric arbetade tidigare som översättare, har tränat Karate i över 20 år och är instruktör för barn och unga på karateklubben. Han säger att han valde att arbeta med att hjälpa arbetssökande eftersom han älskar att hjälpa andra och vill gärna att folk ska nå sina uppsatta mål.

– Jag blir glad när någon lyckas och kan få jobb, för jag känner att mina ansträngningar ger resultat.

Vad har du för förväntningar på 2022?

– Jag är väldigt optimistisk. Jag förväntar mig att arbetsmarknaden kommer att blomstra. Och att fler och fler arbetssökande anställs under året 2022. Jag tror också att Eyes4work kommer att spela en väldigt viktig roll på arbetsmarknaden och hjälpa många deltagare att nå sina mål och drömmar.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons