Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ny indisk restaurang har öppnat i Växjö

En ny restaurang har öppnat i centrala Växjö. Det är Mohammed Nurruddin som öppnar Masala Garden i hörnet av Klostergatan och Norrgatan.
– Det blir klassiska indiska rätter, både starka och milda varianter, säger han.
Växjö • Publicerad 16 augusti 2021

Restauranglokalen i hörnet av Klostergatan och Norrgatan har de senaste åren bytt ägare vid två tillfällen. Förra året såldes Lilla Mexico till Amir Alizadeh som öppnade Hungrill med mat från olika kultur. Restaurangen öppnade mitt under pandemin och i mars i år såldes den till Mohammed Nurruddin.

Nu har restaurangen gjorts om till den indiska restaurangen Masala Garden. Restaurangen öppnade i torsdags.

Annons

– Det känns väldigt bra. Jag har fått fin respons från de som har hunnit vara här redan. De har varit nöjda med maten och servicen, säger ägaren Mohammed Nurruddin.

Masala Garden är en indisk och bengalisk restaurang som serverar traditionell indisk mat.

– Vi har 85 olika rätt på menyn. Det är olika typer av kött, kyckling, ost och vegetariska och vegansk alternativ, säger Mohammed Nurruddin som ursprungligen är från Bangladesh.

Den indiska restaurangen är hans första egen restaurang. Han har tidigare arbetat i olika kök men i höstas kände han att han ville ha något eget.

– Jag vill våga testa och gör ett försök att erbjuda Växjös invånare god mat. Jag ville göra något själv och hittade lokalen på Blocket. Det känns som ett bra val.

Mohammed Nurruddin har tidigare bott i Umeå och nu senast Karlskrona. I och med köpet av lokalen i Växjö har han och familjen nu blivit Växjöbor. Den nya restaurangen har fyra anställda och satsar på lunch- och middagsservering på vardagarna och middagar på helgerna.

– Framtiden får utvisa hur det går men vi kan inte vänta ut corona. vi måste göra något nu och det känns som Växjö börjar öppna upp lite.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons