Annons
  1. Svenska
  2. Svenska

Ny kreativ workshop på Smålands museum

Växjö • Publicerad 15 februari 2024
Kreativ workshop på Smålands museum.
Kreativ workshop på Smålands museum.Foto: Maha Nasser

En ny, kreativ workshop har startat i foajén på Smålands museum. Med enkla metoder som innefattade smartphones, papper, pennor, lim och tyg kunde deltagarna skapa bilder av sig själva eller sina nära och kära. Aktiviteten tog avstamp i utställningen ”Möten” och konstnären Peder Gowenius skulpturgrupp som skildrar tolv kvinnor vars minne han vill hedra och bevara.

Kreativ workshop på Smålands museum.
Kreativ workshop på Smålands museum.Foto: Maha Nasser

– Det är första gången vi kör en sån här kvällsaktivitet med lite mer kreativa inslag. För barn har vi skapande aktiviteter på loven och även något som vi kallar för ”Museiklubben” några lördagar per termin. Den här aktiviteten ligger på kvällstid och riktar sig därmed naturligt till våra vuxna besökare. Det är glädjande att se att intresset är så stort från start. Vi ser fram emot ytterligare ett par kvällar i vår, säger Eva Nilsson, museipedagog.

Kreativ workshop på Smålands museum.
Kreativ workshop på Smålands museum.Foto: Maha Nasser
Annons

Vad är tanken bakom denna kreativa aktivitet?

– Tanken med programpunkten ”I museets foajé” är att skapa en inbjudande och kreativ miljö där våra besökare får möjlighet att ta del av det som händer på museet och utforska sitt eget skapande. Aktiviteten riktar sig till alla och inga förkunskaper krävs för att delta. Vi hoppas att museets foajé kan få bli en plats för människor att samlas, mötas och inspireras. Förhoppningen är också att kunna lyfta våra utställningar och samlingar på ett lättsamt och interaktivt sätt. Programpunkten kommer att återkomma ytterligare två kvällar i vår och innehållet kommer att variera från gång till gång. Nästa gång kommer vi att fördjupa oss i vårt fantastiska myntkabinett. Det kommer bli ett quiz och finnas möjlighet att skapa något på temat mynt, säger Emma Schmidt, museipedagog.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons