Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ny orientalisk restaurang öppnar i Växjö

Växjö • Publicerad 15 februari 2022
Uday Mashhadani och Ali Denefat öppnar nya La Strada.
Uday Mashhadani och Ali Denefat öppnar nya La Strada.Foto: Maha Nasser

Pizzeria La Strada, en orientalisk restaurang, har öppnat på Verkstadsgatan 18 i Växjö. Det är Uday Mashhadani och Ali Denefat som investerar i restaurangen.

– La Strada kombinerar tre restauranger. Vi satsar på irakisk mat, som al-Qozi, irakisk kebab, syrisk mat och italiensk pizza. I framtiden vill vi lägga till turkisk mat på menyn. Vi har även hemleverans, säger Uday Mashhadani.

Annons

Uday Mashhadani arbetade inom IT-området som arbetsledare i Arrow Sweden AB fram till 2020, då många företag drabbades av pandemin. Dessutom skötte han flera restauranger och investerade i en pizzarestaurang tidigare. Uday påpekar att satsningen i Växjö växer på grund av närvaron av handels- och konkurrensrörelse, utöver att kommunen stödjer företag. Men det finns många hinder i vägen för investeringar inom alla områden.

– Restaurangbranschen blomstrar i Sverige, men den drabbades hårt under pandemin och nu finns det ytterligare en utmaning, som är höjningen av elpriserna exponentiellt. Det anses vara ett stort investeringshinder. När det gäller restaurangbranschen är en annan utmaning bristen på utbildad personal i att servera restauranger, som kockar och pizzaexperter. Folk vill inte jobba på restauranger. För närvarande behöver jag anställa två erfarna restaurangarbetare, säger han.

Rekommenderar du att investera?

– Vanligtvis är folk rädda för att investera eftersom de är rädda för att förlora. Jag var väldigt rädd när jag investerade för första gången, men jag övervann rädslan vid den första investeringsupplevelsen, jag har mod för att öppna den andra restaurangen. Jag rekommenderar att investera men du måste ha erfarenhet inom det område du vill investera i.

Funderar du på att expandera i framtiden?

– Jag föredrar att fokusera på att utveckla och utöka den här restaurangen och ge bättre service. Men jag vill snart öppna en butik för elektronikunderhåll, och jag kommer att anställa minst en person. Sedan kan jag expandera till den här branschen. För närvarande har jag en elektronikunderhållsverkstad hemma.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons