Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ny satsning ska stärka integrationen

Växjö • Publicerad 7 april 2021
PressbildFoto: Hedda Axelsson

Nya Kompisbyrån (NKB) är en av Sveriges största ideella organisationer med fokus på att stärka integrationen och öka gemenskapen i samhället. Nu lanserar de sin nya integrationssatsning NKB Ung som ska skapa möten för och med unga i åldern 18-25 på högskolor och universitet.

– Det som särskiljer NKB Ung från vår ordinarie verksamhet är ett särskilt fokus på unga personer i åldern 18-25 år. Genom NKB Ung erbjuder vi dem ett spännande och roligt studentuppdrag att engagera sig i, samtidigt som vi sträcker ut handen till högskolor och universitet för att öka gemenskapen tillsammans. I förlängningen hoppas vi även att NKB Ung bidrar till att fler nyanlända ungdomar ska närma sig universitetsvärlden, säger Mardin Baban, verksamhetschef på Nya Kompisbyrån.

Annons

Projektet drivs av engagerade studentambassadörer och nu söker NKB Ung ambassadörer i Växjö. Ambassadörerna kommer att anordna digitala träffar, fikastunder och middagar i sina respektive studieorter. Det ska vara givande och roliga aktiviteter som leder till ett breddat socialt nätverk och en berikad förståelse för varandra.

"Det främsta syftet med NKB Ung är att få unga med olika bakgrunder och erfarenheter att mötas. Projektet riktar in sig särskilt på högskolor och universitet eftersom många unga mellan 18-25 år studerar. I samarbete med lärosätena samt andra aktörer kommer NKB Ung att skapa förutsättningar för vardagsintegration med fokus på det personliga mötet”, skriver de i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons