Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ny sommarjobbsgaranti i Växjö

Växjö • Publicerad 15 februari 2023
Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.
Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.Foto: Elvedin Basic

I ett pressmeddelande berättar Växjös nya politiska styre, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, att de har beslutat att införa en ny garanti för kommunens gymnasieungdomar.

Garantin gäller feriejobb, vilket är säsongsarbete och ett sätt att prova på arbetslivet med hjälp av en handledare. Tidigare har det funnits ett betygskrav för att garanteras ett feriejobb via kommunen, någonting som nu slopas.

Annons

– För oss är det viktigt att våra ungdomar får en chans att komma ut på arbetsmarknaden och testa på olika yrken, så att man har någon form av sysselsättning under sommaren, säger Malin Lauber (S), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Garantin kommer att gälla alla elever som ska börja gymnasiet till och med sommaren mellan tvåan och trean.

– Vi har i dag flera yrkesgrupper inom kommunen där det är svårt att rekrytera och när nu fler får chans att testa på olika sommarjobb kan det leda till att fler får upp ögonen och intresset för våra bristyrken, säger Maria Garmer (V), kommunalråd och kommunstyrelsens vice ordförande.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons