Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ny vårdutbildning startar i Växjö

Växjö • Publicerad 24 mars 2022
En ny utbildning till vårdbiträde drar igång på Växjö folkhögskola i höst.
En ny utbildning till vårdbiträde drar igång på Växjö folkhögskola i höst.Foto: Växjö kommun

Från och med hösten 2022 kan man utbilda sig till vårdbiträde på Växjö folkhögskola. Den tvååriga utbildningen är främst till för personer med svenska som andraspråk, och innehåller även studier i svenska och samhällskunskap.

– Genom att kombinera ämnen inom vård och omsorg med svenska som andraspråk skapas förutsättningar för eleven att utvecklas och trivas i sin nya yrkesroll, säger Katarina Siwertsson, huvudlärare på vårdbiträdesutbildningen.

Annons

Utbildningen hoppas bidra till personalförsörjningen inom äldreomsorgen och samtidigt ge fler personer möjligheten att komma ut i arbete. Studenterna får även behörighet för att fortsätta studera på gymnasienivå, till exempel till undersköterska

– Behovet av mer utbildad personal inom äldreomsorgen som också klarar av kraven gällande kunskaper i det svenska språket har blivit påtagligt under pandemin. Samtidigt finns det många personer som står utanför arbetsmarknaden där brister i det svenska språket är ett viktigt skäl, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons