Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Nya kommunhuset blir flera miljoner billigare

Växjö • Publicerad 23 december 2020
Skisser på nya stations- och kommunhuset i Växjö.
Skisser på nya stations- och kommunhuset i Växjö.Foto: Swedo/Skanska/Smålandsposten

Priset för byggnationen av Växjös nya station och kommunhus har varit omdiskuterat men under året har kostnadsförbättringar gjorts och årets fjärde ekonomiska sammanställning visar en prognostiserad kostnad på 588 miljoner.

Prognosen visar på minskade kostnader på ytterligare 8,8 miljoner jämfört med förra prognosen. Förbättringarna beror till stor del på att arbetet med ytterväggarna och fasaden gått bättre än förväntat och att arbetet flyter på utan problem vilket ger färre arbetstimmar.

Annons

– Nu är det bara några månader kvar till inflyttning i Växjös nya station och kommunhus. Jag är mycket glad över att vi, tillsammans med vår partner, arbetat ned de ökade kostnaderna som tillkom efter kontraktsskrivningen på 585 miljoner. Nu ser vi till att kostnadsutvecklingen håller i sig, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vöfabs andra prognos 2019 visade på en kostnad på 637 miljoner kronor. Sedan dess har kostnaderna minskat.

Nya kommunhuset planeras vara klart i maj 2021. Stationen öppnar upp för resenärer i augusti 2021.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons