Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Nya simhallen kan byggas vid Växjösjön

Växjö • Publicerad 29 december 2021
Foto: Lena Gunnarsson

Växjös kommunchef Monica Skagne har fått uppdraget att se över möjligheten att bygga en ny simhall vid den befintliga simhallen vid Växjösjön. Uppdraget kommer från kommunstyrelsens presidium med Anna Tenje (M), Andreas Olsson (C) och Malin Lauber (S).

– I uppdraget ingår att se över hur marken runt nuvarande simhall skulle kunna användas för att bygga en modern, hållbar simhall på. Men en viktig del blir också att se över hur tillgängligheten till befintlig simhall och närliggande rekreationsområde skulle kunna hanteras även under byggtiden, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Annons

Den nya simhallen ska kunna ta emot drygt 450 000 besökare varje år. Det ska finnas en bassäng på 50 meter med tio banor med en djupdel för simhopp, samt övriga lokaler som gym, familjebad och flera undervisningsbassänger.

– Det är bra att vi med bred politisk enighet nu tar första steget för en ny simhall som har förutsättningar att ta emot allt ifrån större tävlingar till simskole-elever, motionärer och inte minst besökaren som vill bada en stund tillsammans med familjen, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd.

– Nu ser vi fram emot att få del av den här översynen för att sedan kunna ta nästa steg. Vi vet att det är en fråga som engagerar Växjöborna och därför känns det extra viktigt att vi undersöker möjligheten med en ny simhall jämte den nuvarande, säger Malin Lauber (S), kommunalråd.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons