Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Nytt bombhot mot skola – flera åtgärder sätts in

Växjö • Publicerad 19 september 2020
.Ornat
.OrnatFoto: Julia Ornat

På kort tid har Braås skola mottagit två bombhot. Flera insatser har satts in för att öka tryggheten och säkra studieron för eleverna.

– De personer som utsatt skolan för detta ska inte få förstöra verksamheten, det som hänt ska inte påverka skolresultatet för de elever som är i skolan för att lära sig och få kunskap, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden i Växjö kommun.

Annons

Bland åtgärderna finns ökad kommunikation med vårdnadshavare genom regelbundna informationsbrev om hur veckan varit, all personal äter med eleverna för att öka vuxennärvaron i matsalen och extra personalresurser har satts in. Sedan den 11 september finns också fältsekreterare på plats på skolan som kommer att röra sig i korridorer och ute på rasterna. Dessutom har rutinerna kring kränkningar och hantering av skador/olyckor förtydligats och beslut har tagits om nolltolerans mot allt kränkande språkbruk och skojbråk.

Alla vårdnadshavare kommer att bjudas in till föräldramöten med fokys på ökad trygghet, där polisen och personal från utbildningsförvaltningen och förvaltningen arbete och välfärd medverkar.

– Vi har ett samarbete med polisen som vi önskar fortsätta, för att kunna jobba förebyggande framåt. Bland annat genom att polisen är med på föräldramöten och berättar om hur de är delaktiga i olika typer av insatser. Jag ser också mycket positivt på om polisen när de har möjlighet kommer till skolan och rör sig bland eleverna utifrån ett relationsskapande perspektiv, säger Caroline Hedenbergh-Bornliden, områdeschef för norra området inom utbildningsförvaltningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons