Annons
  1. العربية
  2. Svenska
  3. English

Nytt konditori har öppnat i Växjö

Växjö • Publicerad 27 februari 2023
Muhammad Alqadomi och Taher El eid.
Muhammad Alqadomi och Taher El eid.Foto: Maha Nasser

Affärsmannen Ahmed Alqadomi fortsätter sina investeringar i Växjö. Han och hans partner Taher El Eid öppnade under fredagen ett konditori på Storgatan 54 i Växjö. Butiken erbjuder bland annat olika typer av orientaliska, svenska och franska bakverk, som tårtor, baklava, dumplings, kakor och andra bakverk.

– Vi väntade länge på att få starta detta projekt och öppna bageriet. Vi har kunskap och erfarenhet och vi väntade bara på rätt tid, men projektet skjutits upp på grund av Coronakrisen. Vi har försökt fylla butiken med olika slags bakverk, som är en blandning av svenska, orientaliska och franska bakverk. Snart kommer vi att erbjuda laktos-, mjölk- och sockerfria bakverk. Det svenska samhället gillar denna tradition, och vi försöker integrera kulturer genom det vi erbjuder. Vi öppnade detta projekt i samarbete med Taher El Eid, som är ansvarig för att göra bakverk. Taher har lång erfarenhet och han är utbildad som konditor. Han är duktig att göra olika typer av bakverk. Han hade en konditori i Irak och har ett bageri i Araby. Eftersom vi har samma intresse beslutade vi att öppna den här butiken, säger projektchefen Muhammad Alqadomi.

Annons

Har du en plats för kunder att sitta och äta på lokal?

– För närvarande har vi en uteservering som kan användas under sommardagarna, men i framtiden kan vi utöka butiken. Vi har utrymme och vi kan använda det och det kommer att finnas sittplatser för dem som gillar att sitta och ta ett bakverk med en kopp kaffe.

Hur känner ni er idag när ni öppnar ett nytt projekt inom er serie investeringar?

– Varje ny butik eller restaurang vi öppnar känner vi är vårt första projekt. Vi är mycket glada idag eftersom det finns ett stort intresse trots att det är den första öppningsdagen. Kundnöjdhet med vad vi erbjuder ger oss ett incitament att fortsätta och vi är angelägna om att förse våra tjänster med hög kvalitet.

Kungs bageri har öppnat i Växjö.
Kungs bageri har öppnat i Växjö.Foto: Maha Nasser
Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons