Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Nytt projekt ska få fler utrikes födda att starta företag

Växjö • Publicerad 31 maj 2022

Växjö kommun har dragit igång det nystartade projektet Level Växjö, som är en internationell mötesplats för framtida företagare. Kommunens förhoppning är att med individuell coachning och lotsning få fler utrikes födda att våga ta språnget att förverkliga sin företagsdröm.

– Som nyanländ blir du ofta hänvisad till olika instanser där det inte alltid finns tillräckligt med kunskap, eller resurser för att ta vara på den erfarenhet som en nyanländ har att erbjuda. Konsekvensen blir att många drar sig för, eller avstår från att starta eget. I vissa fall kan reglerna verka avskräckande, säger Raed Kamil, som från och med 1 maj näringslivsutvecklare på Växjö kommun och kommer att ha ansvar för Level Växjö, till kommunens hemsida.

Annons

Växjö kommun har tagit inspiration från Level som finns i Malmö idag och som drivs av Malmö stad i samverkan med andra externa aktörer.

Inledningsvis kommer alla som vill, eller funderar på att starta företag, oavsett bransch eller kulturell bakgrund, erbjudas individuell coachning och lotsning.

– Genom att lyfta fram idéerna, lära av varandra kan vi ta vara på värdefull kompetens och erfarenhet som annars hade gått till spillo, säger Raed Kamil.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons