1. Svenska
  2. العربية

Nytt regeringsbeslut: Vaccinpass kan införas för fler verksamheter

Publicerad 7 januari 2022
Socialminister Lena Hallengren (S)
Socialminister Lena Hallengren (S)Foto: CHRISTINE OLSSON

Regeringen har på onsdagen 5 januari beslutat om att vaccinpass ska kunna användas för fler verksamheter. Det meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

– Smittspridningen av covid-19 ökar i Sverige. Vi behöver ha beredskap att snabbt införa fler träffsäkra smittskyddsåtgärder. Nu ges Folkhälsomyndigheten möjlighet att införa vaccinationsbevis inom fler verksamheter där risken för smittspridning är stor, säger socialminister Lena Hallengren.

Från den 12 januari kan Folkhälsomyndigheten införa föreskrifter om att vaccinationsbevis ska uppvisas på restauranger och krogar, handelsplatser, fritids- och kulturverksamhet, lokaler för privata sammankomster och i långväga kollektivtrafik.

Britta Björklund, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, uppger på onsdagens pressträff att FHM ännu inte fattat beslut om de ska utnyttja de utökade möjligheterna med vaccinationspass.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.