Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ökad risk att drabbas av TBE i två områden – Regionen rekommenderar vaccin

Växjö • Publicerad 8 mars 2022
Foto: Lasse Ottosson/Region Kronoberg

Region Kronobergs smittskyddsenhet rekommenderar vaccination mot TBE för personer som regelbundet vistas ute i skog och mark i Rottne med omnejd och Norrhult med omnejd. Det är områden med ökad risk för fästingburen TBE.

– Risken för den enskilde att drabbas av TBE i beskrivna områden är inte särskilt hög men ändå tillräcklig för att de som regelbundet vistas ute i skog och mark i dessa områden rekommenderas att vaccinera sig, säger smittskyddsläkare Christian Blomkvist.

Annons

TBE är en virussjukdom som sprids av fästingar. Risken för fästingbett är störst i växtligheten i skog och mark. De flesta som smittas får lindriga besvär och blir friska efter några dagar, men upp till en tredjedel får en inflammation i hjärnan eller hjärnhinnorna.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons