Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Okrossbart glas i busskurer ska spara kommunen pengar

Växjö • Publicerad 20 februari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Maria Wiell

Växjö kommun satsar på okrossbart laminerat glas i busskurer, detta för att förebygga vandalisering och därmed spara pengar. Enligt trafikplaneringschef Per-Olof Löfberg kan investeringen spara kommunen cirka 700 000 kronor per år.

– Även om det hållbara glaset är dubbelt så dyrt så räknar vi med att tjäna på det. Sedan kommer vi inte att byta samtliga utan de mest utsatta, säger han till Smålandsposten.

Annons

Redan i höstas bytte kommunen glas i några av stadstrafikens busskurer. Trafikplaneringschef Per-Olof Löfberg vill inte säga var de här busskurerna finns, men berättar att det rör sig om två, tre stycken på de mest utsatta ytorna i stadstrafiken.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons