Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Omfattande banarbete på järnvägen: ”Välj andra färdsätt”

Växjö • Publicerad 9 juni 2023
Foto: LENA EHRING

Trafikverket utför banarbete på flera platser i södra Sverige den 12-18 juni, vilket påverkar tågresenärerna i Kronobergs län. Syftet med upprustningen är att järnvägen ska bli mer robust och störningstålig.

”Tågresenärerna behöver se över sina resmöjligheter 12-18 juni och om möjligt välj andra färdsätt under perioden”, skriver Länstrafiken Kronoberg.

Annons

Det handlar om ett tiotal större arbeten och ett 50-tal mindre på Södra stambanan, som berör en sträcka mellan Norrköping och Hässleholm. Växlar och spår ska bytas ut, kontaktledningar ska rustas och kommunikationsutrustning ska uppgraderas.

Mellan Kalmar och Växjö kommer samtliga Öresundståg och SJ-regionaltåg vara inställda under veckan. I stället kommer Krösatåg köra den sträckan. Krösatågen som stannar på Öresundstågens stationer kommer att vara förlängda för att klara av ett större antal resenärer.

Mellan Växjö och Älmhult kommer det att vara ersättningsbussar som går direkt utan uppehåll. Det går även bussar via Diö, Vislanda och Alvesta. Öresundstågen kommer att gå söder om Älmhult till och från Skåne.

All tågtrafik mellan Växjö, Alvesta och Värnamo är inställd under veckan och ersätts av bussar som kör enligt anpassade tider. Även mellan Växjö, Alvesta och Jönköping påverkas tågen. Den 12-14 juni går Krösatågen Moheda-Jönköping och ersättningsbussar körs på sträckan Moheda-Växjö. Den 15-18 juni är tågtrafiken inställd hela sträckan och ersätts av bussar.

Under hela vecka 24 har SJ-Regionaltåg ställt in sin trafik mellan Kalmar, Alvesta och Göteborg.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons