Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Operation fördröjdes – en del av tunntarmen behövde tas bort

Region Kronoberg har gjort en anmälan enligt Lex Maria efter att en patient kommit in på ett av länets sjukhus med tarmvred. Operationen fördröjdes vilket gjorde att en del av tunntarmen inte gick att rädda.
Kronoberg • Publicerad 23 februari 2022
.
.Foto: EMIL LANGVAD

En patient i medelåldern insjuknade plötsligt med svåra buksmärtor och sökte vård akut på sin vårdcentral. Patienten fördes med ambulans till akutmottagningen men där blev vistelsen långvarig utan att någon diagnos kunde ställas.

Sent på kvällen konstaterade vårdpersonalen att det rörde sig om tarmvred men operationen sköts upp till nästa dag. Det gjorde att 70 centimeter av tunntarmen behövde opereras bort, vilket troligen hade kunnat undvikas om operationen skett tidigare.

Annons

Nu har Region Kronoberg gjort en anmälan enligt Lex Maria.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons