Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Öppen kroki på Växjö konsthall - ”Det är ett bra sätt att träna teckning”

Växjö • Publicerad 22 januari 2024
Kroki i Växjö konsthall.
Kroki i Växjö konsthall.Foto: Maha Nasser

Växjö konsthall har i samarbete med Studiefrämjandet startat en öppen kroki-kurs med start den 18 januari. Den kommer att äga rum varannan torsdag mellan 19 och 21 fram till den 25 april. Allt ifrån nybörjare till erfarna konstnärer kommer att delta i under tillfällena. De tecknar en levande, naken modell.

– Syftet är att träna teckning. Det är ju bra om man är intresserad av att teckna och det är bra träning även för de som är duktiga på att teckna. Jag brukar kalla det är en slags motion för hjärnan. Man får öva på att titta rita av det man ser. Det är en bra övning. Man övar upp sig på att teckna, men också på att se hur en kropp ser ut. Egentligen är det så att vi kallar det öppen kroki så att i första hand så är det självstudier. Men jag går runt och hjälper dem som vill ha hjälp och så brukar jag slänga in lite tips och trix. Det är veckokonsten som gör det ihop med Studiefrämjandet i Växjö. Vi har tre olika modeller som kommer och modellar hos oss, säger Filippa de Vos, från Växjö konsthall.

Annons

Hur många deltagare kommer det att vara och är det öppet för alla åldrar?

– Om man tittar på förra terminen var det fullsatt varenda gång, så 25-30 personer kommer ungefär, men man vet ju aldrig hur många som dyker upp. Vi har plats för ungefär 30 - 33 personer. När det gäller ålder, har vi ingen åldersgräns på det, men jag brukar säga att det är lämpligt från 15 år och uppåt.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons