Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Över 700 ukrainare har sökt uppehållstillstånd i Kronoberg

Växjö • Publicerad 28 mars 2022
Kön utanför Migrationsverkets lokaler i Växjö.
Kön utanför Migrationsverkets lokaler i Växjö.Foto: Elvedin Basic

731 ukrainska flyktingar har registrerat sig enligt masskyddsdirektivet i Kronobergs län. I princip alla som har ansökt har fått beviljat tillstånd eftersom det inte göra några individuella prövningar.

– Om du kan styrka din identitet och att du lämnat Ukraina efter att konflikten startade så beviljas man skydd enligt massflyktsdirektivet. Man får ett års arbets- och uppehållstillstånd. Om konflikten fortsätter efter ett år kommer tillståndet att förlängas med sex månader automatiskt, säger John Forsman, enhetschef på Migrationsverkets mottagningsenhet i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

För att kunna ta emot fler flyktingar som vill registrera sig kommer Migrationsverket i Växjö behöva anställa ett 20-tal personer. Det handlar om personal på både handläggarsidan och på boenden.

Migrationsverket har tecknat upp 150 lägenheter för ukrainska flyktingar. Läs mer här.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons