GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Paludan vill demonstrera i Växjö: ”Många ligister”

Växjö • Publicerad 4 augusti 2022
Foto: Jan Pettersson

Den omdiskuterade och högerextreme politikern Rasmus Paludan och hans högerextrema parti Stram Kurs vill demonstrera mot Islam i Växjö i helgen, rapporterar P4 Kronoberg.

Paludan vill enligt den nya ansökan genomföra demonstrationen på Araby.

”Söndag den 7 augusti 2022 kommer jag till Malmö, Helsingborg och Växjö. Det finns många ligister i dessa städer. Men de är nu jätterädda för mig och kommer nog att hålla sig borta av rädsla. De får stanna hemma hos deras mammor”, skriver Paludan bland annat i ett Instagraminlägg.

Stram Kurs är från början ett danskt högerextremt parti som i våras meddelade att de ställer upp även i det svenska riksdagsvalet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.