Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Paprikaleveransen var knarklast – chauffören döms till fängelse

Växjö • Publicerad 19 november 2021
Bild från förundersökningsprotokollet. I hinkar med etiketten ”inlagd gurka” hittades runt 180 kilo cannabis.
Bild från förundersökningsprotokollet. I hinkar med etiketten ”inlagd gurka” hittades runt 180 kilo cannabis.

Tidigare i år, den 23 mars, anlände en lastbil med litauisk registreringsskylt till Trelleborgs hamn. Fordonet stoppades av tullpersonal – och lastbil och trailer togs ut för kontroll. Enligt fraktsedlarna skulle lastbilschauffören leverera 770 kilo paprika till en butik i Kristianstad.

Vid kontrollen visade det sig att lasten var fylld med knark. Drygt 180 kilo cannabis hittades i burkar med etiketten ”inlagd gurka” på. Tullpersonal beslagtog narkotikan och bytte ut den mot vatten. Chauffören tilläts därefter att lämna Tullverkets lokaler och en spaningsinsats inleddes.

Annons

Senare samma dag grips chauffören – en litauisk man i 40-årsåldern – när han stannar på en rastplats i Lammhult. Mannen greps misstänkt för grov narkotikasmuggling samt grovt narkotikabrott.

Nu står det klart att Ystads tingsrätt dömer mannen skyldig för grov narkotikasmuggling. Straffet blir fem år och fyra månaders fängelse. Mannen utvisas även från Sverige och förbjuds att återvända innan den 12 december, 2036.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons