Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Partierna ställer sig emot att tvingas ange papperslösa

Växjö • Publicerad 26 juni 2023
Malin Lauber (S), Maria Garmer (V), Magnus P. Wåhlin (MP), Andreas Olsson (C) har alla skrivit under pressmeddelandet.
Malin Lauber (S), Maria Garmer (V), Magnus P. Wåhlin (MP), Andreas Olsson (C) har alla skrivit under pressmeddelandet.Foto: Foto och montage: Smålandsposten

I ett utrdag ur Tidöavtalet står det att ”kommuner och myndigheter ska vara skyldiga att informera Migrationsverket och Polismyndigheten när de kommer i kontakt med personer som vistas i Sverige utan tillstånd.” Detta är någonting som Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet i Växjö kommun nu ställer sig emot.

I ett pressmeddelande från partierna skriver man att förslaget kan komma att tvinga medarbetare i Växjö kommun att agera mot såväl etiska och professionella principer. Som exempel tar man upp lärare som kan tvingas ange elever och vårdpersonal som kan tvingas ange patienter.

Annons

I ett utdrag ur pressmeddelandet skriver partierna:

”Vår personal arbetar med människor, ett arbete som i hög grad bygger på tillit och förtroendefulla relationer. Att kräva av dem att utföra handlingar som direkt strider mot deras yrkesetiska regler och nuvarande lagstiftning är något vi inte kan acceptera i Växjö kommun.”

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons