Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Patient fick hjärtstopp efter operation – avled

Växjö • Publicerad 31 december 2022
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Efter en höftoperation fick en patient hjärtstopp och avled senare. Nu gör Region Kronoberg händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.

Enligt regionen opererades patienten på grund av en infekterad höftprotes och operationen gick bra. Men efteråt visade patienten tilltagande tecken på sviktande blodcirkulation med lågt blodtryck, låg syrgashalt i blodet och förvirring.

Annons

Två dagar efter operationen fick patienten hjärtstopp. Blodcirkulationen kom tillbaka efter hjärt-lungräddning men efter flera veckors intensivvård avled patienten.

”För att det inträffade inte ska kunna upprepas har kliniken sett över sina rutiner och vidtagit förebyggande åtgärder. Bland annat ska kommunikationen mellan personalen förbättras och de poängsystem utifrån mätvärden som används för att upptäcka sviktande blodcirkulation ska repeteras”, skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

Händelsen anmäls enligt Lex Maria.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons