Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Patient fick inre blödningar efter bedövning – regionen gör anmälan

Kronoberg • Publicerad 12 februari 2024
Arkivfoto.
Arkivfoto.

En patient fick bestående skada efter att ha fått ryggbedövning. Nu har Region Kronoberg gjort en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg.

I samband med ett planerat ingrepp fick den äldre, svårt sjuka, patienten ryggbedövning i smärtstillande syfte under och efter operationen. Efter några dagar fick patienten symptom med nedsatt känsel och rörelseförmåga i nedre delen av kroppen.

Annons

Det uppmärksammades inte på rätt sätt från början och symptomen kopplades inte ihop med ryggbedövningen på ett riktigt sätt.

Två veckor senare visade en magnetkameraundersökning att patienten drabbats av en blödning i ryggen som pressade på ryggmärgen. Det medförde att patienten fick en bestående känsel- och rörelsenedsättning i nedre delen av kroppen.

Enligt Region Kronoberg är blödning i ryggen en ovanlig men välkänd komplikation till ryggbedövning som måste upptäckas och behandlas snabbt. I det här fallet var de kontrollera som genomförs för att upptäcka eventuella komplikationer var inte tillräckliga.

Regionen har genomfört en utredning och föreslår att åtgärder som utbildningsinsatser, översyn kring vårddokumentation och informationsöverföring samt förenkling och förtydligande av gällande riktlinjer för att det inträffade inte ska kunna upprepas.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons