1. Svenska
  2. العربية

Patient med livshotande tillstånd fick vänta nio timmar på operation

Växjö • Publicerad 8 september 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: EMIL LANGVAD

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, riktar kritik mot en läkare vid Centrallasarettet i Växjö. Trots att en patient drabbades av ett livshotande tillstånd med kraftiga smärtor dröjde det nio timmar innan det blev läge för operation.

Patienten kom in till akuten efter att katetern trillat ur. När läkaren skulle sätta in en ny kateter hamnade den fel och magsaft rann ut i patientens bukhåla, vilket ledde till bukhinneinflammation. Patienten blev allt mer smärtpåverkade och började kräkas men det dröjde nio timmar innan en operation genomfördes, skriver Smålandsposten.

Sjukhuset får också kritik eftersom patienten efter operationen drabbades av fuktskador på huden. Patienten ska enligt en närstående fått ligga i blöta lakan ”på grund av urinläckage och utvecklade därför kraftiga frätskador på ryggen, i underlivet och ljumskarna”, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.