1. Svenska
  2. العربية

Pojke misstänks ha erbjudits pengar för att ta på sig mordet i Växjö

Växjö • Publicerad 5 januari 2022
Sex personer sitter häktade misstänkta för inblandning.
Sex personer sitter häktade misstänkta för inblandning.Foto: Carl Carlert

En minderårig pojke har uppgett att det var han som mördade 28-åringen på Bokelundsvägen i Växjö den 11 september förra året. Men polis och åklagare tror inte på hans uppgifter utan tror att han kan ha erbjudits en stor summa pengar för att falskeligen erkänna mordet.

– I en sådan här utredning måste man följa upp många olika spår. Ett spår var att förhöra den här personen som då fick ett juridiskt biträde. Men det har inte lett till att misstanken har försvagats mot de som sitter häktade, säger åklagare Emma Berge som leder förundersökningen till Smålandsposten.

Pojken hade inte fyllt 15 år när mordet inträffade. Sex personer är häktade misstänkta för inblandning, varav två av dem är misstänkta för mord, skriver Smålandsposten.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.