Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Pojke vill inte ha kvar sin pappa – vände sig till domstolen

Kronoberg • Publicerad 26 januari 2023

Här saknas innehåll

En pojke i 15-årsåldern som bor på en ort i Kronobergs län har vänt sig till Växjö tingsrätt med en stämningsansökan som gäller upphävande av faderskap.

Pojken begärde att tingsrätten skulle upphäva faderskapet för hans biologiska pappa, eftersom denne inte längre är närvarande i hans liv.

Annons

Enligt pojken har ”hans far sedan 2012 inte brytt sig om honom” och han ska även ha flyttat utomlands.

Han framförde vidare att han ibland behöver underskrifter från båda sin föräldrar och det blir då problem när pappan inte vill skriva på.

Tingsrätten meddelar nu i en dom att man inte kan hjälpa pojken i ärendet. ”De grunder som XX (pojken) har framfört till stöd för sitt yrkande utgör inte grunder som kan medföra att faderskapet ska upphävas”.

Om pojken däremot önskar att hans pappa inte längre ska ha del i hans vårdnad, måste hans mamma i så fall driva det ärendet, skriver tingsrätten vidare i domen.

Foto: Nils Lindgren, Smålandsposten
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons