Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Pojkvännen misshandlades - bror tyckte inte relationen med systern var lämplig

Pojken misshandlades av flickvännens bror eftersom brodern till kvinnan inte tyckte att relationen var lämplig. Paret hade tidigare gjort slut på broderns begäran men återförenats igen. När brodern fick reda på detta besökte han pojkvännens lektion i vrede. Nu döms brodern för misshandel.
Växjö • Publicerad 4 augusti 2022
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Pojkvännen som vid händelsen haft idrottslektion blev hämtad av brodern. Utanför lokalen utdelade brodern ett flertal slag på hals och ansikte vilket orsakade att pojkvännen fick rivsår och bulor.

I vittnesmålet uppger pojkvännen att brodern använt sig av ett tillhygge i form av ett knogjärn när händelsen inträffat. Det är något som den misstänkte har nekat till i förhör. När pojkvännen återvände till lektionen berättade han för läraren och bad denne att inte berätta vidare. Läraren såg att eleven hade bulor i ansiktet och rapporterade vidare händelsen till skolans rektor enligt plikt.

Annons

Tingsrätten finner att pojkvännen version av händelseförloppet vinner stöd av utredningen då det stöds av vittnesmål från läraren.

Händelsen inträffade på en skola i Växjö i januari detta året. Brodern som är minderårig döms nu vid Växjö tingsrätt för misshandel. Påföljden blir 40 timmar ungdomstjänst samt att betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Moa RisbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons