Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Polis slog till mot lokal i Växjö – tjuvar togs med stulna vitvaror

Växjö • Publicerad 1 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Herman Rydeberg

Efter en spaningsarbete slog polisen till mot en lokal på Ekebergs företagspark söder om Växjö i förra veckan. Man kom över en stor mängd stulna vitvaror och verktyg som hade lagts ut till försäljning.

– Det var efter tips om att vitvaror som vi misstänker är stulna hade annonserats ut på Facebook för försäljning. Vi vet i nuläget inte hur många produkter som har sålts men vi beslagtog vid en husrannsakan i lokalen ett tiotal nya vitvaror och ett antal verktyg, säger Samir Cehic som är jourhavande förundersökningsledare vid Kronobergspolisen, till Smålandsposten.

Annons

I nuläget är en kvinna i 40-årsåldern misstänkt för häleri, för att ha sålt vitvarorna via Facebook.

Polisens uppgift är nu att försöka härleda var de stulna föremålen kommer ifrån. Den senaste tiden har polisen hanterat en rad inbrott på flera byggarbetsplatser runtom i Växjö. Bland annat på Bredviksområdet i Räppe, där tre inflyttningsklara villor tömdes på samtliga vitvaror.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons