unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Polisen börjar med drönare i centrala Växjö

Foto: Oscar Appelgren

Polisen i Växjö kommer att använda drönare i centrala Växjö. Syftet är att förhindra allvarlig brottslighet och för att ge större möjligheter till att utreda brott.

Beslutet att använda drönare har fattats av lokalpolisområdeschefen i Växjö med anledning av den senaste tidens ökning av personrån i centrala Växjö.

"Kamerabevakning genom UAS/drönare är ett nödvändigt komplement till polisens övriga verksamhet att förebygga, förhindra eller upptäcka allvarlig brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott”, skriver Polisen Växjö, Alvesta på Facebook.

Kamerabevakningen kommer att bedrivas mellan den 25 september 2020 och 24 december 2020 på tider mellan 20.00 och 06.00 måndag till söndag.

Operatören av drönaren får inte filma in i de bostäder eller andra integritetskänsliga utrymmen som finns i områdena, utan enbart filma allmänna platser som öppna ytor och grönområden dit allmänheten har tillträde.