Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Polisen hittade vapengömma utanför Växjö – sex män åtalas

Växjö • Publicerad 7 december 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Sex män åtalas för synnerligen grovt vapenbrott vid Växjö tingsrätt efter att polisen hittat en vapengömma i skogen utanför Ingelstad. Polisen ska ha följt efter fyra personer som körde från Strängnäs till ett skogsparti utanför Ingelstad. När polisen hittade gömman fann de sex vapen och åklagaren är övertygad om att dessa skulle användas i pågående konflikter i den kriminella gängmiljön.

Polisen kunde först inte hitta vapengömman och beslutade därför om hemlig kameraövervakning i terrängen. Några dagarna senare ledde bilderna direkt till gömman. Polisen valde då att byta ut de riktiga vapnen mot replikor.

Annons

En 55-årig Växjöbo, som tidigare har dömts för grova vapenbrott, misstänks ligga bakom vapentillverkningen av fem 3D-printade fullt funktionsdugliga vapen. Det sjätte vapnet misstänks mannen också ha ordnat fram.

En annan av de åtalade männen har också koppling till Växjö även om han numera är skriven på en adress i Stockholmsområdet. Han dömdes för några år sedan till ett sexårigt fängelsestraff för människorov och grov misshandel i Växjötrafiken och frigavs villkorligt i våras med en återstående strafftid på två år.

De sex åtalade männen nekar till brott.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons