Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Polisen varnar i Växjö – kvinna nära att bli lurad på 30 000 kronor

Växjö • Publicerad 22 april 2021
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Växjöpolisen varnar för telefonbedragare som försöker lura äldre på pengar. En äldre kvinna i Växjö höll i veckan på att bli av med 30 000 kronor.

Kvinnan blev uppringd av en man som uppgav att han ringde från 1177. Han förklarade för kvinnan att han skulle bistå med bokning av en vaccinationstid och att allt som kvinnan behövde göra var att verifiera sin identitet genom att logga in med sin bankdosa och uppge sin kod.

Annons

Efter samtalet anade kvinnan oråd och ringde direkt till sin bank som stoppade överföringen på ungefär 30 000 kronor.

– Bara under de senaste 14 dagarna har covidbedragare kommit över 1,2 miljoner kronor runtom i Sverige. För Region Syd är det 380 000 kronor, främst vid bedrägerier i Skåne. Återigen uppmanar vi från polisens sida att man aldrig ska logga in med sin bankdosa eller ge ut sina koder på uppmaning från någon annan, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons