Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Populära butikskedjan stänger på Grand Samarkand

Växjö • Publicerad 27 juni 2021
Foto: Pressbild

Butikskedjan Indiska stänger sin butik på Grand Samarkand i Växjö. De har valt att inte förnya hyreskontraktet och stänger butiken i slutet av juli.

– Vi har haft två butiker i Växjö men har nu gjort bedömningen att vi klarar oss på en. Vi tror på Växjö som stad och har många kunder här. Vi kommer vara kvar i city och satsa än mer på den butiken, säger Karin Lindahl, vd på Indiska.

Annons

Hur ser framtiden för Indiska ut i Växjö?

– Positiv hoppas vi! Vi får nya grannar på Storgatan vilket vi välkomnar då det har varit en del tomma lokaler på gatan. Vi kommer även att renovera butiken i city i början på hösten och ser framemot en nystart.

Totalt berörs åtta anställda av beslutet. Några av dem blir uppsagda och de andra flyttas till butiken på Storgatan i Växjö.

Pandemin har slagit hårt mot Indiskas fysiska butiker samtidigt som e-handeln har gått desto bättre.

– Många kunder som kommer till butik nu vittnar om att de inte har besökt butiker på ca 15 månader. Vi hoppas nu att återöppningen av samhället kan fortsätta enligt plan, säger Karin Lindahl.

Karin Lindahl, vd på Indiska.
Karin Lindahl, vd på Indiska.Foto: Indiska
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons