Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Populära streetfiske-tävlingen Smålandsborrren hölls i Växjö

Växjö • Publicerad 4 oktober 2023
Jonatan Slapokas, regionalt ungdomsansvarig hos Sportfiskarna Jönköping.
Jonatan Slapokas, regionalt ungdomsansvarig hos Sportfiskarna Jönköping.Foto: Maha Nasser

Sportfiskarna Jönköping, Kronoberg Distrikt och Växjösjöarnas Fiskevårdsområde anordnade den populära streetfiske-tävlingen Smålandsborren i lördags mellan kl 10-14. För andra året i rad arrangeras tävlingen i Växjö. Det är en folkfest med fiskefokus som började med att deltagarna samlades vid bryggorna nedanför Kampens volleybollplan. Unga och gamla delades in i lag om två och ett pris delades ut till det laget som kunde visa upp längsta sammanlagda längden på max sex abborrar.

– Alla deltagare får endast fiska ifrån land efter abborre. Över 100 personer deltar och fiskar runt om i Växjö just nu. Det fiskas i olika sjöar, bland annat i norra och södra Bergundasjön och Växjösjön. De tävlar om vem som får de 3 största fiskarna. Man mäter man fisken på längden. Syftet med tävlingen är att utse den som då vinner Smålandsborren 2023. Tävlingen är återkommande varje år på olika platser i Småland. För något år sedan så var vi i Jönköping, nu är vi i Växjö, säger Jonatan Slapokas, Regionalt ungdomsansvarig - Sportfiskarna Jönköping.

Juniorer och seniorer delades in i lag om två.
Juniorer och seniorer delades in i lag om två.Foto: Maha Nasser
Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons