Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Profilen i Växjö åtalas för ekonomisk brottslighet

Växjö • Publicerad 1 augusti 2022
Foto: Johannes Turstam

Mohamed Abdi Elmi, tidigare S-politiker i Växjö och företagare, åtalas för bokföringsbrott, försvårande av skattekontroll och skattebrott.

Mellan åren 2017 och 2019 ska han enligt stämningsansökan ha bokfört felaktiga inkomster och uttag i företaget bakom fotbollsklubben Växjö United och företaget Bulk and Burn Mens fitness. Han misstänks också ha deklarerat inkomster på för lågt belopp under åren 2017 och 2018 med drygt 1,9 miljoner kronor.

Annons

Om Mohamed Abdi Elmi döms vill åklagaren att han ska betala tillbaka den uteblivna skatten och att han ska få näringsförbud i fem år. Åklagaren vill också ålägga Växjö United en företagsbot om 100 000 kronor.

Mohamed Abdi Elmi nekar till brott.

– Han förnekar brott och han har inte haft något uppsåt. Man kan ha olika tolkningar av bokföringsfrågorna. Han menar att det som åklagaren påstår inte stämmer. Han har varit misstänkt tidigare och då la man ner det. Så vi får väl se vad som händer, säger Abdi Elmis advokat Fredrik Zettergren till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons