- Svenska
- العربية
Profilen öppnar ny restaurang i Växjö – satsar på mat från Balkan
Burek specialisten på Storgatan 54 i Växjö öppnade i helgen och ska erbjuda pljeskavica, sudjuk, cevapcici och burek.
– Vi har sett en stor efterfrågan på mat från Balkan. Det har varit stort intresse för att testa vår mat, vilket är väldigt roligt även om vi måste anpassa restaurangen nu under pandemin, säger ägaren Ahmed Alqadomi.
Burek, som närmast liknas vid en paj, görs av tunn filodeg och varvas med fyllning, som spenat, kött eller ost. Det är populär snabbmat i vissa Medelhavsländer, i Balkan och delar av västra Asien. Även om det är snabbmat kan själva tillagningsprocessen ta flera timmar i anspråk.
– Det är en specialmetod och det krävs utbildning för detta. Vi har kockar med 30-40 års erfarenhet, säger Ahmed Alqadomi.
Ahmed Alqadomi driver också Kungsgrillen på flera platser i Växjö och har öppnat flera restauranger under pandemin. Han hoppas att Burek specialisten också ska bli stort.
– Först måste vi stabilisera oss på den här platsen och göra det så bra och bekvämt vi kan. Men det kanske blir större framöver. Det är högt tempo och jag är superglad att så många vill äta vår mat. Våra restauranger drar hit folk från olika kulturer. Vi har något för alla munnar.