Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Rättegången efter mordet i Växjö startar

Växjö • Publicerad 12 maj 2022
Åklagare Emma Berge har lett mordutredningen som visar att offret sköts med fem skott från nära håll.
Åklagare Emma Berge har lett mordutredningen som visar att offret sköts med fem skott från nära håll.Foto: Urban Nilsson

Under onsdagen inleds rättegången mot två unga män som misstänks för mordet på en 28-årig man i Växjö den 11 september i fjol.

Rättegången hålls i en säkerhetssal i Attunda tingsrätt i Sollentuna. Försvaret har krävt att rättegången hålls bakom stängda dörrar men som Smålandsposten tidigare har rapporterat anser åklagarna att rättegången ska hållas offentlig, då det finns ett stort medialt intresse. Domstolen beslutade under onsdagsförmiddagen att förhandlingen ska vara offentliga.

Annons

Det är den största mordutredningen någonsin i Kronoberg och förundersökningen är på nästan 8 000 sidor.

De två åtalade männen, 18 och 19 år gamla, misstänks för att ”tillsammans och i samförstånd” ha planerat och genomfört mordet.

Rättegången kommer att pågå i sex dagar och förhoppningen är att den avslutas den 20 maj, men den 25 maj är uppsatt som reservdag.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons