Annons

Region Kronoberg: Smittspridningen går åt rätt håll

Kronoberg • Publicerad 20 februari 2022
Foto: Alexander Hall/Region Kronoberg

Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög men ser ut att minska något, enligt Region Kronobergs bedömning. På grund av det mer stabila coronaläget och minskad sjukfrånvaro bland personalen har sjukhusen också lämnat stabsläget, som funnits sedan den 14 januari.

Det är nu lite färre personer inom grupper vård- och omsorgspersonal som blir provtagna och färre som testar positivt. Dessutom är något färre i behov av sjukhusvård.

Annons

– Sammantaget talar detta för att utvecklingen går på rätt håll gällande smittspridningen även om den fortfarande är hög. Även fast allmänheten inte provtas längre är det viktigt att stanna hemma om man har symtom på covid-19, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons