Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Regionen genomför vaccinationsinsatser på skolor och i bostadsområden

Växjö • Publicerad 22 februari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

Region Kronoberg fortsätter att satsa på att öka vaccinationstäckningen i länet. De närmaste veckorna kommer man att genomföra flera insatser, bland annat i bostadsområden och på skolor med låg vaccinationsgrad.

– Vi har påbörjat ett arbete tillsammans med länets kommuner kring hur vi på bästa sätt når grupper med låg vaccinationstäckning. Utgångspunkten är de senaste rapporter kring vaccinationstäckning som Folkhälsomyndigheten har gett ut, säger Marie Jadner, vaccinationssamordnare, i ett pressmeddelande.

Annons

Högsta prioritet är de bostadsområden och skolor med en vaccinationstäckning på 80 procent eller lägre för dos 1 och 2. Insatserna kan gå ut på att regionen håller i digitala informationsträffar eller erbjuder drop-in-vaccination.

– Det vi gör för att nå så många som möjligt är att vi kommunicerar i god tid, gör vaccinationen lättillgänglig och stämmer av med kommunen. Det går också bra att komma förbi och ställa frågor, möjlighet till vaccination finns på plats och är helt frivillig, man ska se det som ett erbjudande, säger Lisa Öberg, som samordnar de extra vaccinationsinsatserna.

Lisa Öberg säger i pressmeddelandet att regionen ser många målgrupper.

– Det är inte en målgrupp som inte vaccinerat sig, utan det är en blandning av många olika målgrupper. Vi gör insatser inriktade mot den breda allmänheten såväl som särskilt riktade insatser till olika bostadsområden.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons